1.500 επιπλέον άνεργοι, εκτός από τους αρχικούς 3.000, θα εκπαιδευτούν στο ψηφιακό μάρκετινγκ, από το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ με την Google.

Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να σου χτυπάμε το -εύηχο ευτυχώς- κουδουνάκι, που σου θυμίζει ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά είναι η συνεχής κατάρτισή σου. Η εκπαίδευσή σου σε νέα πράγματα, σε επαγγελματικά πεδία με ζήτηση, σε γνώσεις που αποδεικνύονται χρήσιμες.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη ίσως ξέρεις για την πρωτοβουλία ΟΑΕΔ και Google να προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ σε χιλιάδες ανέργους, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Grow with Google”. Η αρχική φάση του προγράμματος πριν λίγους μήνες είχε σωρεία συμμετοχών. Μέσα σε λίγες ώρες, πάνω από 2.500 άνεργοι μπήκαν στην πλατφόρμα για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Αυτό τον Οκτώβριο (στις 16/10) άνοιξε η δεύτερη φάση του προγράμματος που θα δώσει σε ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά, την ευκαιρία να εξειδικευτούν σε κάτι τόσο περιζήτητο όπως οι Ψηφιακές Δεξιότητες και το Digital Marketing. Η φάση των αιτήσεων θα κρατήσει ως την Κυριακή 25/10 στις 23:59. 

Στο πρόγραμμα κατάρτισης προβλέπονται 1.500 θέσεις. Οι δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα, καλύπτοντας μάξιμουμ 450 θέσεις. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα υποβολής της αίτησης. Επιπλέον, θα επιλεγούν 1.000 επιλαχόντες.

Για να συμμετέχεις πρέπει μόνο:

>να έχεις ενεργή κάρτα ανεργίας

>να έχεις γεννηθεί από 1-1-1991 και μετά

>να είσαι απόφοιτος τουλάχιστον μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δηλαδή δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος ανώτατου ιδρύματος, αλλά ΙΕΚ κλπ)

>να έχεις γνώσεις Αγγλικών επιπέδου Β2

>να έχεις γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α’ επιπέδου

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατάρτισης, όπως και οι ωφελούμενοι του πρώτου κύκλου, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν.