Όσοι έχουμε δουλέψει κατά τη διάρκεια των γιορτών ξέρουμε ότι αποτελεί πάντα μία πρόκληση! Οι περισσότεροι δυσανασχετούν στην ιδέα, και με το δίκιο τους.

Της Μίας Κόλλια

Οι γιορτινές μέρες πρέπει να μας βρίσκουν με τους αγαπημένους μας, γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά και γλυκά! Τελευταίες έρευνες έχουν δείξει, πάραυτα, ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων καταφέρνει να διασκεδάζει να βρίσκεται στον εργασιακό χώρο κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η στάση μας είναι αυτή που θα καθορίσει τελικά τη διάθεση μας αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας πέντε μικρά μυστικά σε περίπτωση που χρειαστείτε λίγη βοήθεια.

  • Ανταλλάξτε δώρα

Ερευνα έχει δείξει ότι το 16% των εργαζομένων που συμμετέχει σε ανταλλαγή δώρων θεωρεί ότι είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες όταν δουλεύει στις γιορτές.

Ακόμα και εάν δεν νοιώθετε ιδιαίτερα γιορτινοί, δεδομένου τού ότι δουλεύετε, το να συμμετέχετε στη χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή δώρων μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την διάθεση σας και ίσως και να σας αλλάξει γνώμη.

  • Το χριστουγεννιάτικο πάρτυ

Τα χριστουγεννιάτικο πάρτυ είναι μία από τις καλύτερες στιγμές των γιορτών. Οι εταιρείες τείνουν να ενθαρρύνουν τη σύσφιξη σχέσεων μέσω αυτών των εκδηλώσεων. Το χριστουγεννιάτικο πάρτυ ψηφίζεται πάντα ως η καλύτερη στιγμή αυτής της περιόδου.

  • Οι χαρούμενοι πελάτες

Σε μία ιδεατή πραγματικότητα, οι πελάτες θα ήταν κάθε μέρα άνθρωποι χαρούμενοι ακριβώς όπως σε ένα χριστουγεννιάτικο… μιούζικαλ! Επειδή όμως όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει, ειδικά όσοι από εμάς έχουμε εμπειρία στον τομέα της εξυπηρέτησης, ευτυχώς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων το κλίμα είναι πάντα ανεβασμένο και οι πελάτες μας χαμογελαστοί και γιορτινοί! Τουλάχιστον αυτό πιστεύει το ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων.

  • Απόλαυσε τα κάλαντα

Τίποτα δε ανεβάζει τη χριστουγεννιάτικη διάθεση περισσότερο από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που παίζουν όλη μέρα στα μεγάφωνα. Χαρούμενες μελωδίες  που φέρνουν παιδικές αναμνήσεις πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και ξαφνικά η δουλειά μοιάζει κατά πολύ λιγότερο μονότονη. Οι συνάδελφοί μας σιγοτραγουδούν πλάι μας και ο Αγιος Βασίλης καραδοκεί.

  •  Το χριστουγεννιάτικο μπόνους

Η δουλειά κατά τη διάρκεια των γιορτών μπορεί να είναι ιδιαίτερα εκνευριστική ιδιαίτερα όταν οι φίλοι μας γυρίζουν από πάρτυ σε πάρτυ. Η διάθεση αλλάζει όμως όταν έρχεται η ώρα του χριστουγεννιάτικου μπόνους! Άλλωστε ποιος δεν ενδίδει στην καταναλωτική του διάθεση κατά τη διάρκεια των γιορτών; Ποιος δεν θέλει να κάνει δώρα και να βγει όσο περισσότερο γίνεται;

Photo by Angelo Pantazis on Unsplash