Ποιος είπε ότι οι εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι σταματάνε; Δείτε εδώ όσα νέα ήρθαν τον Ιούλιο σε σχέση με εργοδότες, εργαζόμενους και ανέργους.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Αποχαιρετώντας τον Ιούλιο κάναμε μια αναδρομή στα πιο σημαντικά ίσως εργασιακά θέματα που ανακοινώθηκαν ή ξεκίνησαν μέσα στον μήνα.

1.      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επανένταξης ανέργων. Για την ακρίβεια θα παράσχει  σε 360 μακροχρόνια άνεργους κάτω των 25 ετών ή άνω των 50 τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε ειδικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου και να λάβουν σχετικές πιστοποιήσεις. Αν σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ εδώ.

2.      Πόση άδεια διακοπών δικαιούστε; Μπορείτε να δείτε πόσες μέρες άδεια αλλά και τι επίδομα καλοκαιριού δικαιούστε εδώ.

3.      Η διαφήμιση είναι βασικός μοχλός κίνησης των εταιρειών σήμερα. Ξέρετε όμως πώς διαμορφώνεται η δύναμη της διαφήμισης; Λοιπόν η online διαφήμιση είναι αυτή που αναπτύσσεται ραγδαία. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, πέρσι η δαπάνη για διαδικτυακή διαφήμιση ήταν στο 44% της συνολικής διαφημιστικής «πίτας», φέτος θα είναι στο 47% και το 2021 οι προβλέψεις λένε ότι θα φτάσει το 52%.

4.      Πόσο ελκυστική είναι η Ελλάδα ως επενδυτικός/επιχειρηματικός προορισμός; Σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζουμε να μην τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Όπως δείχνει έρευνα που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος EY Attractiveness Survey Europe – είμαστε στην 32η θέση. Όμως οι επενδυτές εμφανίζονται θετικοί για την εικόνα της Ελλάδας και αισιόδοξοι για τις προοπτικές της: σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 47% των επενδυτών θεωρούν ότι η εικόνα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο.

5.      Βγήκε η ογδόη ετήσια έρευνα για τις ενέργειες ΕΚΕ (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) που κάνουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Εδώ τα πάμε καλύτερα, καθώς 1 στις 2 επιχειρήσεις αύξησαν τη δαπάνη τους για τέτοιες ενέργειες, φροντίζοντας την κοινωνία, το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο.

6.      Είναι η επιχείρησή σας (ή η επιχείρηση που εργάζεστε) κατάλληλη για… Λευκό Ποινικό Μητρώο; Σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας μια επιχείρηση θα μπορεί να μπει στη λίστα με το Λευκό Ποινικό Μητρώο Επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι θα επιβραβεύονται οι συνεπείς εργοδότες και όσοι υιοθετούν σύγχρονα συστήµατα διαχείρισης ανθρώπινου δυναµικού, όπως π.χ. καινοτόµες µεθόδους συµµετοχής εργαζοµένων στα κέρδη των επιχειρήσεων.

7. Ξεκίνησε μέσα στον Ιούλιο και κάτι άλλο που σας είχαμε προαναγγείλει. Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (το πληροφοριακό σύστημα στο οποίο οι εργοδότες έχουν υποχρέωση να δηλώνουν τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τους μισθούς και τα ωράρια κάθε υπαλλήλου), είναι πλέον διαθέσιμο και για τους εργαζόμενους. Αυτό έχει μεγάλη αξία, γιατί έτσι  μπορείτε να βλέπετε την πρόσληψή σας, τον μισθό σας, το ωράριο εργασίας και τα ένσημα που έχει δηλώσει ο εργοδότης σας. Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν πρακτική άσκηση! Μπορείτε να έχετε πρόσβαση από εδώ, με τους κωδικούς σας του Taxisnet.

Image by Pexels from Pixabay

Σχετικά άρθρα:
Γιατί πρέπει να ξέρετε τι έγινε (τον Ιούνιο που πέρασε)
Γιατί πρέπει να ξέρετε τι έγινε (τον Μάιο που πέρασε)
Γιατί πρέπει να ξέρετε (τι έγινε τον Απρίλιο που πέρασε)