Ομολογουμένως, διανύουμε μια “επανάσταση» δεξιοτήτων, όπου οι προσωπικές δεξιότητες συνεχίζουν να κατέχουν την πρώτη θέση λόγω της συνεχούς βαρύτητάς τους, εν αντιθέσει με τις τεχνικές όπου αλλάζουν διαρκώς ανά τα χρόνια.

Τι είναι αυτό όμως που αναζητούν οι εργοδότες, σύμφωνα με την εταιρεία Manpower, και πώς εξηγούν τη χρησιμότητά τους σε καθημερινή εργασιακή βάση;

Μερικές μόνο από τις πιο βασικές δεξιότητες είναι η επικοινωνία, η κριτική σκέψη, η τήρηση των προθεσμιών, η καλή οργάνωση, η συνεργασία, η ικανότητα ανάλυσης και καινοτομίας. Με αυτά ως βέλη στη φαρέτρα τους, υποψήφιοι και εργαζόμενοι, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της συναισθηματικής, καθώς και της προσωπικής τους νοημοσύνης. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά, άλλωστε, που ανταποκρίνονται σε μια μεγάλη γκάμα θέσεων εργασίας και κλάδων, ενώ παράλληλα συνάδουν με τις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής.

Ας δούμε όμως, συγκεκριμένα, τις 4 πιο σημαντικές προσωπικές δεξιότητες για τους εργοδότες σήμερα:

  • Διαπροσωπικές ικανότητες

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω στις σχέσεις, πόσο μάλλον τις εργασιακές που θίγονται στην προκειμένη περίπτωση. Όταν κάτι δεν λειτουργεί σε έναν οργανισμό, η υπαιτιότητα αποδίδεται κυρίως σε προβλήματα αντίληψης των εμπλεκόμενων και της ικανότητάς τους να επικοινωνήσουν επαρκώς και με τον σωστό τρόπο τα απαραίτητα, ώστε να λειτουργήσει ομαλά η συνεργασία και η απόδοση να είναι η μέγιστη. Το συστατικό λοιπόν που «ενώνει τις τελείες» είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις και πώς οι δυναμικές τους μεταξύ χαρακτήρων, ανθρώπων μπορούν να συνδυαστούν.

  • Προσωπικό στίγμα

Κατόπιν, το personal branding και η δυνατότητα κάθε στελέχους να μπορεί να παρουσιάσει ελκυστικά και σε σωστό βαθμό, την τεχνογνωσία του, αλλά και την δουλειά του σε καθημερινή βάση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Για την εκμάθηση της συγκεκριμένης δεξιότητας, έχει παραχθεί εκτενής βιβλιογραφία και υφίστανται πολλοί ειδικοί coaches που μπορούν να βοηθήσουν σχετικά. Τόσο ένα στέλεχος ψηλά σε ιεραρχία για να στηρίξει τις πρακτικές της ηγεσίας του, όσο και ένα νεότερο επαγγελματικά στέλεχος που αξίζει να μπορεί να προβάλλει τους καρπούς των κόπων του.

  • Ηγετικές ικανότητες

Μιλώντας για ηγεσία, οι ηγετικές δεξιότητες χρειάζονται σε όλες τις φάσεις της επαγγελματικής σας πορείας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχετε συλλέξει από τις σπουδές και την πρακτική σας, δεν είναι επαρκή. Αν αποδείξετε από νωρίς – πόσο μάλλον αργότερα σε μια πιο υψηλόβαθμη θέση – ότι επιθυμείτε να δημιουργήσετε συνέχεια στο ρόλο σας και να χτίσετε τις βάσεις για έναν αντάξιο «διάδοχο», τότε κι εσείς οι ίδιοι θα έχετε καλύτερες πιθανότητες και χώρο για να ανέλιξη. Εντοπίστε λοιπόν ποια είναι τα σημεία προς βελτίωσή σας, και απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο καριέρας ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά και σε συνοχή με τους στόχους σας.

  • Προσωπική εικόνα

Η «υστεροφημία» σας χρειάζεται να σας απασχολεί, όχι μόνο στην προσωπική σας ζωή, αλλά και στην επαγγελματική σας. Όσες δεξιότητες κι αν κατέχετε ή έχετε αναπτύξει, αν δεν μπορείτε να τις επικοινωνήσετε στους κατάλληλους ανθρώπους, τότε δεν έχετε επιτύχει. Αν δεν μπορείτε να πείσετε τους δυνητικούς σας εργοδότες και συνεργάτες για όσα είστε ικανοί να φέρετε εις πέρας, τότε πραγματικά δεν θα ασχοληθεί κάποιος μαζί σας. Αναφέρετε αληθινές περιπτώσεις και μέσω της τεχνικής του storytelling, ανακαλύψτε πώς μπορείτε επιτυχώς να αναδείξετε τα επιτεύγματά σας. Άλλωστε, η πεποίθηση ότι κάποιος κατέχει ή δεν κατέχει προσωπικές δεξιότητες δεν υφίσταται. Μαθαίνονται και αναπτύσσονται , όπως και οι τεχνικές δεξιότητες σταδιακά και σε σχέση με τις προκλήσεις που δέχεται κάποιος σε επαγγελματικό επίπεδο.

Της Έθελ Αγγελάτου

Main photo: www.shutterstock.com