Η ικανότητα να τα πηγαίνουμε καλά με τους άλλους είναι πολύ σημαντική και την εκτιμούν σε όλες τις επιχειρήσεις. Αλλά ενώ το να είστε καλός συνάδελφος ή προϊστάμενος μπορεί να σας ανοίξει πόρτες, το να είστε «υπερβολικά καλός», ίσως σαμποτάρει την καριέρα σας. Δείτε έξι τρόπους πώς μπορεί να συμβεί αυτό.

Από την Μία Κόλλια

1. Γίνεστε αόρατος: Η συνεργασία και η σκληρή δουλειά σας καθιστά ένα αξιόλογο μέρος της ομάδας, αλλά υπάρχει μια διαφορά: Όταν ταιριάζετε στην ομάδα εργασίας σας, είστε ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι της. Όταν όμως εναρμονίζεστε πλήρως με αυτήν, η συμβολή σας είναι τόσο καλή, που καταλήγει... αόρατη - και αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειές σας δεν παρατηρούνται και δεν αξιολογούνται. Ο χώρος εργασίας είναι ένας ανταγωνιστικός κόσμος. Εάν θέλετε να κερδίσετε περισσότερα, πρέπει να συμβάλλετε περισσότερο, αλλά παράλληλα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συνεισφορά σας φαίνεται και αποτιμάται αναλόγως. Εάν το μερίδιό σας πιστωθεί στους άλλους, τότε επιβραδύνετε την πρόοδό σας. Μην καυχηθείτε, αλλά όταν έχετε επιτύχει έναν στόχο, βεβαιωθείτε ότι οι σωστοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι είστε υπεύθυνοι γι' αυτόν.

2. Οι συνάδελφοί σας, σας εκμεταλλεύονται: Θέλετε να σας θεωρούν χρήσιμο, αλλά απαντώντας πάντα «ναι» σε όσα σας ζητούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι, σύντομα θα αποκτήσετε τη φήμη του «εύκολου θύματος». Εάν συμφωνείτε πάντα να βοηθήσετε, δεν είναι μόνο ο φόρτος εργασίας που θα σας επιβαρύνει -είναι και η φήμη σας. Οι συνάδελφοι θα αρχίσουν να σας βλέπουν ως βοηθητικό άτομο και όχι ως κάποιον με πραγματικές δυνατότητες. Πρέπει να είστε πιο διεκδικητικός και να λέτε και κάποια «όχι», για να κερδίσετε τον σεβασμό που σας αναλογεί.

3. Αποφεύγετε να πείτε αυτό που πρέπει: Αν είστε σε διευθυντικό ή άλλο ρόλο ευθύνης, πρέπει να διαχειριστείτε την απόδοση της ομάδας σας. Λίγοι άνθρωποι νιώθουν άνετα με το να είναι σκληροί με τους άλλους, αλλά είναι απαραίτητο μέρος της δουλειάς. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν τι περιμένετε από αυτούς και πού ενδεχομένως δεν έχουν καλή απόδοση. Εάν φοβάστε ότι θα βλάψετε τα συναισθήματά τους όταν έχετε μια δύσκολη συζήτηση, τότε το πιο πιθανό είναι ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς θα είναι κακό και γι' αυτούς και για σας. Εάν η ανώτερη διοίκηση θεωρήσει ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ομάδα σας, θα βλάψετε την καριέρα σας.

4. Υπονομεύετε τα επιτεύγματά σας: Μήπως λέτε συχνά ότι ο συνάδελφός σας είναι καλύτερος από εσάς ή πάντα επισημαίνετε τις αδυναμίες και όχι τα δυνατά σας σημεία; Αυτή είναι μια εντελώς άχρηστη πρακτική. Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει κάποιος που συνεχώς καυχιέται, όμως θα πρέπει να προβάλλετε μια θετική εικόνα για να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη σε εκείνους με τους οποίους εργάζεστε. Αν συνεχίσετε να υποβιβάζετε τον εαυτό σας, υπάρχει κίνδυνος να αρχίσετε να το πιστεύετε κι εσείς ο ίδιος. Αντ' αυτού, διοχετεύστε τις ικανότητές σας μέσα στην ομάδα. Με την εστίαση στις συλλογικές δυνάμεις σας, μπορείτε να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους ενώ εξακολουθούν να αποτιμούν τη δική σας συνεισφορά.

5. Δεν μιλάτε «δυνατά»: Υπάρχει ένας κώδικας καλής συμπεριφοράς στις επιχειρήσεις, αλλά η ευγένεια δεν πρέπει ποτέ να σας εμποδίσει από το να είστε ευθύς και άμεσος. Κάποιες φορές πρέπει να μιλήσετε και να ακουστείτε. Εάν έχετε μια καλή ιδέα ή έναν καλύτερο ή γρηγορότερο τρόπο επίτευξης ενός στόχου, αλλά αφήνετε τους άλλους να φωνάζουν, κάνετε λάθος. Αν η υπερβολική σας ευγένεια σάς κρατάει πίσω, τότε κάνετε κακό σε ολόκληρη την ομάδα σας.

6. Αποφεύγετε την αντιπαράθεση και αφήνετε τα προβλήματα να διαιωνίζονται: Μπορεί να μισείτε την αντιπαράθεση στην εργασία, αλλά η αποφυγή του θέματος σπανίως βοηθάει. Μερικές φορές είναι χρήσιμο και υγιές να μιλάμε για συμπεριφορές και συνήθειες που προκαλούν προβλήματα στον χώρο εργασίας. Μπορεί να είναι ευκολότερο να μην πείτε τίποτα, αλλά αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια που σιγοβράζει και τελικά σε έκρηξη. Πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον καθένα όπως πρέπει, την ώρα που πρέπει, χωρίς να φτάσετε στα άκρα.

Image source: studiostoks, Shutterstock.com

Σχετικά άρθρα:
Εργασιακές σχέσεις