Μάθετε τις απαντήσεις στις πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας τύχουν. Με αυτό το κείμενο, εγκαινιάζουμε μία τετράδα κειμένων, όπου θα βρείτε λύσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να σας φέρουν σε αμηχανία. Εννοείται πως αυτές είναι προτάσεις και εσείς προσαρμόζετε τις απαντήσεις σας σε σχέση με την προσωπικότητά σας και τα προσόντα σας.

Ευχαριστούμε θερμά, την κυρία Ελένη Καρρά, RecruitmentSpecialist, της εταιρείας travelplanet24.com για την πολύτιμη βοήθειά της στις απαντήσεις.

Μέρος 2ο: Εργασιακές προσθέσεις και εργασιακή ευελιξία

1 . Γιατί θέλετε να αφήσετε την τρέχουσα εργασία σας;
Αυτή θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο πως θα την αντιμετωπίσετε. Κύριο μέλημα σας είναι να κρατήσετε μια θετική προσέγγιση. Διαμορφώστε την απάντηση σας με τέτοιο τρόπο που να υποδηλώνει τη διάθεσή σας να αναλάβετε καινούργια ή παραπάνω καθήκοντα/ να γνωρίσετε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον/ να εξερευνήσετε τις δυνατότητες σας κτλ. Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί απόλυση, η απάντηση σας θα πρέπει να είναι απλή και ξεκάθαρη και παράλληλα να αποφύγετε να εκφραστείτε αρνητικά για τους προηγούμενους εργοδότες σας. Οι τρέχουσες συνθήκες εργασίας αλλάζουν δραματικά λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Αυτό είναι ένα δεδομένο που γνωρίζουν πολύ καλά οι recruiters και ακόμη, πως πολλές φορές η λύση μια συνεργασίας δεν έγκειται σε θέματα εργασιακής απόδοσης και δεν εξαρτάται από τον εκάστοτε εργαζόμενο.
Μερικά παραδείγματα πολιτικά ορθών απαντήσεων: «Έφυγα από την XYZ εταιρία λόγω περικοπών..», «Το τμήμα μου απορροφήθηκε από μια άλλη εταιρία η οποία κράτησε τη δική της ομάδα», «Έγινε επαναπροσδιορισμός θέσεων. Μετά από συζήτηση με τον υπεύθυνο μου καταλήξαμε πως τα προσόντα και οι γνώσεις μου δεν ταίριαζαν πλέον πια με τα καθήκοντα της θέσης», «Έγινε αναδιάρθρωση τμημάτων».

2. Γιατί υπήρξε ένα κενό στην απασχόληση σας μεταξύ [ ημερομηνία] και [ ημερομηνία];
Σε αυτή την ερώτηση μπορείτε να είστε ειλικρινής χωρίς όμως να δώσετε πολλές πληροφορίες για το τι κάνατε. Πιθανές απαντήσεις είναι: «Ήμουν στη διαδικασία εύρεσης της κατάλληλης θέσης», «Το διάστημα αυτό σπούδαζα, έκανα σεμινάρια» κτλ.

3. Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια; 10 χρόνια;
Όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση είναι χρήσιμο να είστε ειλικρινείς και ακριβείς όσον αφορά στους μελλοντικούς σας στόχους. Μέσω αυτής της ερώτησης ένας manager θέλει να μάθει
1. Τις φιλοδοξίες σας
2. Εάν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για την καριέρα σας
3. Εάν η θέση για τη οποία απευθύνεστε ταιριάζει με τους προσωπικούς σας στόχους για ανάπτυξη.
Σε περίπτωση που αυτή η θέση δεν είναι απόλυτα συμβατή με αυτό που θα θέλατε, είναι προτιμότερο να εξηγήσετε πως «δεν είναι σίγουρο το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αλλά ότι το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία αυτής της θέσης θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο» σε αυτή σας την απόφαση.

4. Είστε πρόθυμοι να μετακινηθείτε;
Αυτή η ερώτηση εμπίπτει σε 2 κατηγορίες απαντήσεων:
Α. Όχι: Σε περίπτωση που είναι αδύνατο για εσάς να μετακομίσετε θα ήταν σωστό να το αναφέρετε απ’ την αρχή καθώς θα έρθετε σε πολύ δυσμενή θέση σε περίπτωση που πάρετε τη δουλειά και αρνηθείτε να μεταφερθείτε.
Β: Μπορεί: Η απάντηση αυτή είναι διφορούμενη, όμως το ζητούμενο είναι να είστε όσο πιο ειλικρινής γίνεται. Μπορείτε να συνδέσετε την πιθανότητα μετακόμισης σας με τη σημασία που έχει αυτή η θέση για εσάς και για την εξέλιξη σας.

5. Είστε πρόθυμοι να ταξιδέψετε;
Σε αυτή την ερώτηση θα ήταν σωστό να ρωτήσετε πληροφορίες για το διάστημα ενός πιθανού ταξιδίου και τη συχνότητά τους. Με βάση την πληροφορία που θα λάβετε, απαντήστε με ειλικρίνεια.

6. Ποια είναι η εργασία των ονείρων σας;
Σε αυτήν την κατηγορία οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις αφορούν είτε στη θέση για την οποία απευθύνεστε είτε σε μια δουλεία η οποία δεν αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας (π.χ. αστροναύτης). Παρ’ όλα αυτά καμία από αυτές τις δύο δεν είναι σωστή. Σε περίπτωση που σας τεθεί αυτή η ερώτηση θα ήταν προτιμότερο να περιγράψετε τα χαρακτηριστικά ενός εργασιακού περιβάλλοντος παρά μιας θέσης μεμονωμένα. Το θετικό με μια τέτοιου είδους απάντηση είναι πως μπορεί να κάνει καλή εντύπωση αλλά να είναι και ειλικρινής. Ένα παράδειγμα απάντησης θα μπορούσε να είναι το εξής: «Δεν πιστεύω πως υπάρχουν ιδανικές δουλειές. Όμως ιδανικό θα ήταν ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο εκτιμάται η σκληρή δουλειά και υπάρχουν πιθανότητες εξέλιξης. Δεν είναι η θέση που κάνει ιδανική μια δουλειά, αλλά το περιβάλλον»

7. Θα εργάζεστε διακοπές / Σαββατοκύριακα;
Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτή την ερώτηση από μια η εταιρεία η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, λειτουργεί και στις αργίες. Είναι απόλυτα κατανοητό πως κανένας δεν θέλει να εργάζεται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Δεν θα ήταν όμως πολύ θετικό να είστε κατηγορηματικά αρνητικοί. Το καλύτερο θα ήταν να δηλώσετε διατιθέμενοι να βοηθήσετε την εταιρεία και εκτός κανονικού ωραρίου, βάζοντας όμως τα όρια σας.

8. Ποιοι είναι οι στόχοι σταδιοδρομίας σας;
Σε αυτήν την ερώτηση μπορείτε να ξεκινήσετε αναφέροντας κάποιους άμεσους στόχους σας (π.χ. να δουλέψετε στον τομέα που θέλετε) και σταδιακά να τους συνδέσετε με μακροπρόθεσμους στόχους. Πάντα οι απαντήσεις σας θα πρέπει να έχουν ως κοινό παρονομαστή τον τομέα εργασίας για τον οποίο απευθύνεστε! Π.χ.: αν απευθύνεστε για entry level θέση μπορείτε να πείτε πως ενδιαφέρεστε να μάθετε όλες τις πιθανές πλευρές της θέσης, ώστε να μπορέσετε σταδιακά να την εξελίξετε και να γίνεται επαγγελματίας στον τομέα σας.

9. Τι σας παρακινεί;
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση σε αυτή την ερώτησης. Ο βασικός σκοπός της είναι να καταλάβει ο εργοδότης ποιο είναι το βασικό συστατικό που θα σας έκανε επιτυχημένο/η στη θέση για την οποία απευθύνεστε. Θα ήταν ακόμα καλύτερο να δώσετε και κάποιο παράδειγμα από προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία, στο οποίο θα αναφερθείτε σε γεγονότα που σας παρακινούσαν να είστε πιο αποδοτικοί. Σε γενικό πλαίσιο θα ήταν καλό να συνδέσετε τα κίνητρα που θα αναφέρετε με πιθανές πλευρές της θέσης στην οποία απευθύνεστε. Π.χ.: για θέση πωλητή: «Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση όταν μπορώ να εξυπηρετώ κόσμο και να τον βοηθάω να βρίσκει τον προϊόν που ταιριάζει με τις ανάγκες του».

10. Ποια είναι η διαθεσιμότητά σας;
Σε περίπτωση που δεν εργάζεστε εκείνη την περίοδο είναι καλό να απαντήσετε πως μπορείτε να εργαστείτε άμεσα. Σε περίπτωση όμως που έχετε ήδη εργασία σε άλλη εταιρεία είναι δείγμα σωστού επαγγελματισμού να ζητήσετε ένα χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε όλες σας τις υποχρεώσεις. Το διάστημα που θα ζητήσετε διαφέρει ανάλογα και τη βαρύτητα της θέσης που έχετε. Ένας απλός υπάλληλος γραφείου μπορεί να ζητήσει 2 εβδομάδες, ένα διευθυντικό στέλεχος όμως χρειάζεται περισσότερο χρόνο να κλείσει όλες του τις εκκρεμότητες.

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…