Καλωσήρθατε σε μια εποχή που πέρα από τον μισθό, οι άνθρωποι ψάχνουν και προσωπική ολοκλήρωση μέσα από τη δουλειά τους. Ένα παζλ που λίγοι καταφέρνουν να λύσουν.

Παρότι διανύουμε μια εποχή που η οικονομική στενότητα έχει κάνει πολύ σημαντικό το να έχουμε μια δουλειά με έναν ικανοποιητικό μισθό, εντούτοις δεν έχει μπει σε δεύτερη μοίρα το θέμα της προσωπικής ολοκλήρωσης μέσα από τη δουλειά. Αυτό φαίνεται συνεχώς μέσα από έρευνες, όπως η ετήσια έρευνα για τους millennials (ήτοι ανθρώπους που έχουν γεννηθεί ανάμεσα στο 1980 και το 2000), αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι δεν αποτελούν εξαίρεση.

Όσο πιο σύντομα το καταλάβουν αυτό οι εταιρείες, τόσο καλύτερα θα είναι. Στο θέμα των χρημάτων πάντα υπάρχει ένα πλαφόν, ένα μέγιστο ποσό το οποίο μπορεί να πληρώσει ως αμοιβή μια εταιρεία σε έναν εργαζόμενο. Στο θέμα όμως της προσωπική ικανοποίησης δεν υπάρχει πλαφόν: η κάθε εταιρεία έχει πολλές δυνατότητες να προσφέρει τις προδιαγραφές για να νιώθουν οι εργαζόμενοι καλά μέσα στη δουλειά τους. Και αναφέρω ενδεικτικά: ευγένεια και καλές συνθήκες εργασίας, θετικό εργασιακό κλίμα, δικαιοσύνη, ευκαιρίες ανάπτυξης.

Μια δουλειά που γεμίζει εμάς τους ίδιους, εκτός από τον τραπεζικό μας λογαριασμό: αυτό δεν θέλουμε όλοι;!

Η ιδέα της προσωπικής ολοκλήρωσης μέσα από τη δουλειά δεν υπήρχε πάντα. Κάποτε, η δουλειά ήταν κυρίως μια αναγκαία δυσκολία. Ούτε καν ο όρος της ολοκλήρωσης (fulfillment) δεν υπήρχε στα λεξικά, και άρχισε δειλά να χρησιμοποιείται μετά τη δεκαετία του 1920.

Πλέον η ολοκλήρωση είναι βασικό ζητούμενο και σημαίνει ότι ψάχνουμε μέσα από τη δουλειά μας νόημα και ικανοποίηση. Και η ανησυχία ότι δεν υπάρχουν μας χτυπάει την πόρτα ως κρίση καριέρας, τις Κυριακές τα βράδια, αλλά και σε ανύποπτο χρόνο. Είτε είσαι 20, είτε 30, είτε 40 (και βάλε).

Στο κυνήγι μας για μια δουλειά που μας γεμίζει ας έχουμε αυτά κατά νου:

  1. Το να είσαι μπερδεμένος σχετικά με το ποια δουλειά σε γεμίζει περισσότερο, είναι μια ανασφάλεια απολύτως λογική. Δεν είμαστε στην εποχή πριν την βιομηχανική επανάσταση υπήρχαν το πολύ 2.000 επαγγέλματα. Τώρα τα υπάρχοντα επαγγέλματα υπολογίζονται στο 0,5 εκατομμύριο περίπου! Οι τόσες επιλογές μπορεί κάποιες στιγμές να μας πανικοβάλλουν.
  2. Δεν υπάρχει η έννοια της «καλύτερης» δουλειάς. Η δουλειά που κάνω εγώ για παράδειγμα για κάποιους είναι πολύ καλή, αλλά για άλλους ανυπόφορη. Εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι θεωρείς εσύ ότι μπορείς να κάνεις για τουλάχιστον 8 ώρες χωρίς να φρικάρεις. Άρα μάθε τον εαυτό σου. Και δοκίμασε τον εαυτό σου.
  3. Μίλα με ανθρώπους από την αγορά εργασίας. Μόνο αυτοί μπορούν να σου πουν πώς είναι μια δουλειά από μέσα, ποιες είναι οι δυσκολίες και οι ευκολίες της. Μην ακούς κανέναν άλλον. Μόνο αυτός που έχει καθημερινή επαφή με τη δουλειά, μπορεί να στην περιγράψει σωστά. Μια καλή αρχή είναι να δεις το «Πώς είναι να είσαι», στο οποίο μιλάνε μόνο επαγγελματίες.
  4. Πρότεινε κάτι εσύ. Καινοτόμησε. Δεν είναι ανάγκη να περιμένεις την ευκαιρία να σου εμφανιστεί από μια θέση γραφείου που ξαφνικά άδειασε. Δες τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν, ψάξε τις ανάγκες τους και βρες λύσεις που ενδεχομένως δεν έχουν σκεφτεί. Και παρουσίασε την ιδέα σου. Δείξε τους ότι μπορεί να σε χρειάζονται. Και μην πεις στον εαυτό σου απαξιωτικά: «Καλά, εμένα περίμεναν;». Νέες ιδέες, νέες θέσεις εργασίας, και νέα προϊόντα, συνέχεια κάνουν την εμφάνισή τους. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com