Η αναζήτηση εργασίας είναι μία στρεσογόνος κατάσταση – ειδικά μάλιστα όταν βρίσκουμε μία δουλειά που μας αρέσει αρκετά και φοβόμαστε ότι μία λάθος κίνηση θα μας καταστρέψει. Και πολλά είναι που μας περνούν από το μυαλό – από το αν τα κάναμε σωστά μέχρι στιγμής μέχρι του αν είναι σκόπιμο να έχουμε μια επικοινωνία με έναν πιθανό εργοδότη μετά τη συνέντευξη. Παρότι δεν υπάρχουν οικουμενικοί κανόνες πάνω στο θέμα, εδώ παρατίθενται κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που θα μας βοηθήσουν να συμπεριφερθούμε όσο καλύτερα και προς όφελός μας γίνεται!

Πραγματοποιήστε την πρώτη επαφή

Οι περισσότεροι εργοδότες έχουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, που θα σας αποστείλει κάποιο email ως απάντηση για το βιογραφικό σας που μόλις έλαβαν. Εάν λοιπόν δεν λάβετε κάποιο email από εκείνους τις επόμενες 24 ώρες, μην διστάσετε να επιβεβαιώσετε ότι πήραν το email σας.

Δείξτε το ενδιαφέρον σας

Οι εργοδότες αναζητούν εργαζομένους που θα είναι φανερά ενθουσιασμένοι για τη διαθέσιμη θέση εργασίας. Ένα σωστό follow up είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποδείξετε πόσο σας ενδιαφέρει.

Πάντα να στέλνετε μία ευχαριστήρια επιστολή

Μετά από μία συνέντευξη, είναι πάντα καλή ιδέα, την ίδια ημέρα, να στέλνετε μία ευχαριστήρια επιστολή στα άτομα που γνωρίσατε.

Να είστε εγκρατείς

Όπως με όλα, είναι πιθανό να υπερβάλουμε και να προβαίνουμε σε περισσότερες κινήσεις από όσες πρέπει, το οποίο μπορεί μεν να αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να φαινόμαστε απελπισμένοι ενώ γινόμαστε και κουραστικοί. Παν μέτρον άριστον…

Μην χάνετε επαφή

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και αν μας απορρίψουν, πρέπει να κάνουμε ένα σωστό follow up. Το να χάσουμε την δουλειά μπορεί να αποτελεί μία μεγάλη απογοήτευση, όμως καλό είναι να φερθούμε έξυπνα και να απαντήσουμε με ψηλά το κεφάλι! Ετσι αποδεικνύουμε πως ξέρουμε να συμπεριφερθούμε στις αντιξοότητες.

 

  • Το follow up για μία θέση εργασίας, είναι ένας καλός τρόπος για να δείξετε το ενδιαφέρον σας σε μία εταιρεία και να θυμάται το όνομά σας ο υπεύθυνος προσλήψεων. Ακόμα και αν αυτό δεν οδηγήσει σε άμεση πρόσληψη, θα κάνετε καλή εντύπωση και, ενδεχομένως να σας το ανταποδώσει κάποτε. Ποτέ δεν ξέρεις…

Της Μίας Κόλλια

copyright: www.shutterstock.com