Με το τριήμερο σεμινάριο Machine Learning with Python να πλησιάζει, γράψαμε με απλά λόγια γιατί η Python ως γλώσσα προγραμματισμού έχει τόση πέραση.

Εδώ στο γραφείο, είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Αυτούς που περιμένουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και τους λίγο πιο tech-freaks που αναμένουν το τριήμερο όπου το Coding School του kariera.gr θα είναι αφιερωμένο στο Machine Learning with Python. Αυτό θα γίνει στις 15-16-17 Μαρτίου και όσοι έχετε γραφτεί θα έχετε τη δυνατότητα να μυηθείτε στο Machine Learning μέσα από αυτή την τόσο ανεπτυγμένη γλώσσα προγραμματισμού. Τι γίνεται όμως και η Python μπαίνει ψηλά στις λίστες με τις περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού;

  1. Είναι μια γλώσσα με μεγάλη χρηστική αξία. Εφαρμόζεται σε πολλά πεδία, επιχειρήσεις και projects, από απλές εφαρμογές Web Development και Predictive Data Analytics, μέχρι Artificial Intelligence και Machine Learning που είναι και το θέμα του σεμιναρίου.
  2. Δεν είναι καθόλου πολύπλοκη στην ανάγνωση και στη γραφή. Μπορείς, γράφοντας λίγο κώδικα, να καταφέρεις πολλά. Η «απλότητά» της σε σχέση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού, της δίνει προβάδισμα.
  3. Μπορείς εύκολα, αν ξεκινήσεις ένα  project με Python, να το «γυρίσεις» σε άλλη γλώσσα προγραμματισμού.
  4. Πολλές από τις πιο γνωστές web εφαρμογές, όπως η Google, το Instagram και το Youtube χρησιμοποιούν την Python για τους σκοπούς τους.
  5. Σου δίνει να διαλέξεις ανάμεσα σε πολύ χρήσιμα frameworks. Το πιο δημοφιλές framework της είναι το Django και ακολουθούν τα Flask, Pyramid, Web2Py κ.ά.
  6. Έχει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών που έχουν δημιουργήσει ένα πολύ βοηθητικό δίκτυο υποστήριξης. Είτε είσαι αρχάριος, είτε προχωρημένος προγραμματιστής, αν κάπου κολλήσεις, θα βρεις κάποιον να σε βοηθήσει και να σε ξεκολλήσει.
  7. Έχει εκτενείς «βιβλιοθήκες» (libraries) για κάθε ανάγκη, όπως για παράδειγμα είναι η NumPy (Numerical Python), η Tensorflow και η Scikit-learn που αποτελούν εξαιρετικούς οδηγούς για Machine Learning με την Python.

Πράγματα που ίσως δεν ξέρεις:

  • Η Python υπάρχει πολλά χρόνια και συνεχώς εξελίσσεται. Πρωτοεφαρμόστηκε το 1989 και κυκλοφόρησε το 1991 – περίπου 30 χρόνια πριν δηλαδή!
  • Πήρε το όνομά της από τους Monty Pythons, τον διάσημο βρετανικό κωμικό θίασο, ακριβώς για να δείξει ότι δεν είναι μια αυστηρή γλώσσα προγραμματισμού αλλά ότι θέλει να είναι διασκεδαστική στη χρήση!
  • Πολλοί προγραμματιστές λένε χαρακτηριστικά ότι η Python έχει «μέσα και τις μπαταρίες». Είναι μια πλακίτσα που υπονοεί ότι η Python είναι έτοιμη προς χρήση - μπορείς να την αξιοποιήσεις άμεσα χωρίς να χρειάζεσαι κάτι συμπληρωματικό. Και όχι όπως διάφορα ηλεκτρονικά που τα ανοίγεις, αλλά από τη συσκευασία λείπουν οι μπαταρίες.
Οι Monty Pythons που έδωσαν το όνομά τους στη γλώσσα προγραμματισμού.

Λίγες μέρες μένουν ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση των αιτήσεων. Για να δηλώσεις τη συμμετοχή σου στο εντατικό σεμινάριο Machine Learning with Python κάνε κλικ εδώ.

By Kariera team

Copyright: www.shutterstock.com