Δυο λόγια από έναν άνθρωπο της αγοράς και με μεγάλη εμπειρία για να πάμε μπροστά.

Θυμόμαστε λοιπόν τα λόγια του Α. Αγγελόπουλου/ Αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar Resorts από το 5ο Up event, ο οποίος μας μίλησε για την βιωσιμότητα στις Τουριστικές Επιχειρήσεις αλλά και για την δυσκολία που υπήρχε και υπάρχει να βρεθούν ικανά στελέχη από μία αρκετά «πλούσια» αγορά εργασίας όπως εκείνος την χαρακτήρισε.

 Λέμε ναι στους νέους! Ποντάρουμε στη συλλογικότητα, στον ενθουσιασμό, στο ταλέντο και στην ευφυΐα της γενιάς των Millennials. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι σε επίπεδο ταλέντου και ευφυΐας αυτή η γενιά είναι μπροστά. Η γενιά Υ, η γενιά των Millennials, συνθέτει ένα μοναδικό σύνολο για την Ελλάδα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η συλλογικότητα ως γενιά όχι ως εκπαίδευση ή παιδευτική διαδρομή, είναι μία γενιά που ξέρει πως να συνεργάζεται, ορμώμενη ακόμα και από τα social media  που είναι η εξέλιξη των ημερών μας. Είναι μια γενιά με μεγάλη ευφυΐα γιατί τα δεδομένα και οι πληροφορίες που περνάνε από τα «χέρια» της είναι περισσότερα από ποτέ, άρα και η επεξεργασία είναι πιο γρήγορη και πολυδιάστατη.

Η γενιά Y, αλλά και η Ζ, βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις.  Ένα βιογραφικό δεν πρέπει να δηλώνει μόνο τα πτυχία που έχει ο καθένας αλλά πρέπει αυτός που το διαβάζει από το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού, να μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο υποψήφιος πίσω από αυτό. Πρέπει να μπορεί ο υποψήφιος μέσα από το βιογραφικό του αλλά και μέσα από μία συνέντευξη να δείξει ότι δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες. Να φανούν οι δεξιότητες που έχει και όχι μόνο οι γνώσεις του.

Εν κατακλείδι, οι υποψήφιοι πρέπει να δείχνουν πόσο είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν, να ρισκάρουν και να «χάσουν», να χάσουν αυτή τη χρονική στιγμή που είναι το ξεκίνημά τους για να κερδίσουν σε μία επόμενη. Είναι μία γενιά που πρέπει να μάθει να ακούει τον άνθρωπο που έχει περισσότερη εμπειρία από εκείνους. Μόνο έτσι μία μέρα θα φθάσει κάποιος σε μία θέση ευθύνης. 

Της Μίας Κόλλια