Η αρχή μιας νέας δουλειάς έρχεται με πρόσθετα άγχη τα οποία, συχνά, δεν έχουμε υπολογίσει – ειδικά μπροστά στη χαρά ενός fresh start.

Πέρα, λοιπόν, από τα βασικά μας καθήκοντα, απαιτείται όλη μας η συγκέντρωση: από το να μάθουμε τα… ονόματα των συναδέλφων μας μέχρι να συνηθίσουμε σε μια νέα ρουτίνα ως το να ολοκληρώσουμε την απαραίτητη εκπαίδευσή μας, όλα θα χρειαστούν προσπάθεια και συνεχή εγρήγορση. Συνεπώς, έχοντας όλα αυτά κατά νου είναι δύσκολο να προσθέσουμε ακόμα ένα που είναι η δημιουργία της φήμης μας. Η φήμη μας όμως έχει πάντα να κάνει με τη συμπεριφορά και την ουσία των ενεργειών μας. Για αυτό:

  • Δεν σταματάμε να μαθαίνουμε...

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης, μάλλον θα ανακαλύψαμε αρκετά την εταιρεία στην οποία ξεκινάμε. Επειδή τελικά πήραμε τη δουλειά, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να σταματήσουμε να ρωτάμε και να μαθαίνουμε. Η ξεκάθαρη εικόνα του νέου χώρου εργασίας μας και των εργαζομένων του είναι θεμελιώδης για το μέλλον μας και δεν πρέπει να αμελήσουμε να δώσουμε την πρέπουσα σημασία.

  • Φροντίζουμε την επικοινωνία μέσα στην εταιρεία…

Ομοίως, μόνο και μόνο επειδή μας έχουν προσλάβει, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εφησυχάσουμε και να μην μας απασχολήσει να γνωρίσουμε καλά και ουσιαστικά τους ανθρώπους. Ενδυναμώνουμε, λοιπόν, κάθε επικοινωνιακό μας ταλέντο. Η εξοικείωση με τους νέους συνεργάτες - καθώς και με τα άτομα που δεν ανήκουν στην άμεση ομάδα μας - θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε σύντομα περισσότερο έδαφος με πληροφορίες που χρειαζόμαστε, να πλησιάσουμε τους υπεύθυνους κάθε τμήματος και να επεκτείνουμε το επαγγελματικό μας δίκτυο.

  • Εμπιστευόμαστε έναν μέντορα…

Ακόμα κι αν είμαστε εξαιρετικά οργανωμένοι και προσεκτικοί, η παρακολούθηση όλων των εσωτερικών λειτουργιών μιας επιχείρησης και ταυτόχρονα η άριστη απόδοσή μας, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση να διαχειριστούμε. Αποδεικνύεται λοιπόν πολύ βοηθητικό να έχουμε έναν μέντορα για να μας καθοδηγήσει όχι μόνο με τη γραφειοκρατία και την πολιτική της εταιρείας, αλλά και για να μας δώσει συμβουλές για την καλύτερη πορεία της σταδιοδρομίας μας και για την ουσία της δουλειάς μας.

  • Ρωτάμε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε...

Κανείς δεν περιμένει από εμάς να γνωρίζουμε τα πάντα, άρα αποβάλλουμε τον φόβο των ερωτήσεων - κάνουμε όσες πρέπει όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις, μια ερώτηση που αποσαφηνίζει τα πράγματα ή βοηθά στην καλύτερη κατανόηση ενός έργου, δείχνει το ενδιαφέρον μας και ασφαλώς μας καθιστά πιο αποτελεσματικούς.

  • Φροντίζουμε να γίνουμε απαραίτητο κομμάτι της ομάδας…

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να είμαστε αξιόπιστοι. Όταν αρχίζουμε να αναλαμβάνουμε διαφορετικά καθήκοντα, χωρίς γκρίνια ή δειλία, οι συνεργάτες μας αρχίζουν σταδιακά να μας εμπιστεύονται με μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα. Και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε καλοί, καλύτεροι και απαραίτητοι.

Πηγή: https://www.careerbuilder.com/advice/how-to-be-a-star-in-your-first-year

Της Μίας Κόλλια

Copyright: www.shutterstock.com