Υπάρχουν αρκετοί και μεγάλοι -σχεδόν Ολύμπιοι- μύθοι για τα εργασιακά. Τώρα που ξεκινάτε την εργασιακή σας πορεία, καλό θα ήταν να καταρρίψουμε μερικούς απ’ αυτούς.

Μύθος νο1: Οι γνωριμίες παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο

Κανείς δεν αρνείται ότι το να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε σένα και σε συστήνουν έχει αξία. Όμως άλλο αυτό, και άλλο να ανάγουμε τις γνωριμίες σε κυρίαρχο προσόν. Όσο και να σε “σπρώξει” κάποιος φίλος ή γνωστός για να κερδίσεις μια συνέντευξη εργασίας ή ακόμα και μια θέση, δοκίμασε να τα καταφέρεις χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Θα είναι φύσει αδύνατο.

Μύθος νο2: Οι σπουδές καθορίζουν το αντικείμενό σου

Αυτό ίσως είναι μια αλήθεια που είχε σχεδόν καθολική ισχύ μέχρι πριν από κάποια χρόνια. Στη σημερινή εποχή όμως είναι κάπως παρωχημένη. Οι σπουδές μπορούν να δημιουργήσουν ένα υπόβαθρο, όμως αυτό δεν σε δεσμεύει δια βίου. Ακολούθησε τις ευκαιρίες που σου δίνονται με βάση την προοπτική που βλέπεις, και όχι πάντα με βάση το ακαδημαϊκό παρελθόν σου.

Μύθος νο3: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Επειδή κανείς μας δεν είναι εξοπλισμένος με τηλεκινητικές ικανότητες, όπως η Matilda του Ρόαλντ Νταλ που κουνούσε τα αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού της, σίγουρα προκειμένου να “κινήσουμε βουνά” θα χρειαστεί να σηκώσουμε μανίκια και να κοπιάσουμε λίγο. Και ναι, η δουλειά μπορεί να είναι και διασκεδαστική, αλλά η κούραση είναι μέρος της, καλώς ή κακώς. Ας έχουμε υπόψη μας: πίσω από κάθε άνθρωπο που φαίνεται ξεκούραστος και επιτυχημένος, κρύβεται ανυπολόγιστος κόπος, ξενύχτια, και μαύροι κύκλοι που θα ζήλευαν και τα ρακούν.

Μύθος νο4: Οι γνώσεις σου είναι η δύναμή σου

Οι γνώσεις και οι επιδόσεις σου σίγουρα μπορούν να σου ανοίξουν πόρτες. Για παράδειγμα ένας υποψήφιος για μια θέση IT (Information Technology) πρέπει να έχει την απαραίτητη τεχνολογική εκπαίδευση. Αν όμως οι γνώσεις ανοίγουν πόρτες, τότε τα λεγόμενα soft skills είναι αυτά που κρατάνε τις πόρτες ανοικτές. Κι όταν λέμε soft skills εννοούμε τις διαπροσωπικές μας ικανότητες: πόσο καλά επικοινωνούμε; είμαστε δημιουργικοί; κάνουμε καλή διαχείριση χρόνου; έχουμε την ικανότητα να επιλύουμε προβλήματα; Όλα αυτά είναι σημαντικά για ολοένα και περισσότερες εταιρείες.

Μύθος νο5: Ο επιμένων νικά

Αυτός ο μύθος μπερδεύει το καλώς εννοούμενο πείσμα, με την αδιέξοδη επιμονή. Ναι, αν θες κάτι πολύ, είναι καλό να μην τα παρατάς και να επιμένεις. Αλλά το ίδιο (αν όχι περισσότερο) σημαντικό είναι να ξέρουμε πότε να σταματήσουμε να επιμένουμε, γιατί αν περάσουμε αυτό το όριο κρύβεται ο κίνδυνος να γίνουμε φορτικοί, δυσάρεστοι και ισχυρογνώμονες. Κι αν οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε ένα… ρητό για το ποιος νικά, μάλλον δεν είναι ο επιμένων, αλλά ο τολμών.

Μύθος νο6: Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο

Είναι σε αυτή τη θέση για κάποιο λόγο. Γιατί έχει εμπειρία, ηγετικές ικανότητες και είναι καλός μάνατζερ. Παρ’ όλα αυτά παραμένει άνθρωπος και όπως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος ή να μην έχει δίκιο. Είναι στο χέρι του να το αναγνωρίσει και να εμφυσήσει στους υφισταμένους του την ελευθερία να λένε την άποψή τους και να κάνουν εποικοδομητικά debates μαζί του όποτε χρειαστεί.

 

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com