Οι Ημέρες Καριέρας 2019 για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιήθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα με το μεγαλύτερο event για την εργασία το Up Εvent συνέχισε τη δράση του με πολλές ομιλίες προς τους υποψηφίους.

Της Μίας Κόλλια

Το Up Event αφορά ομιλίες ή και συνεντεύξεις από τη δημοσιογράφο και συντονίστρια Μία Κόλλια, διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς εργασίας, οι οποίοι μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο της εξέλιξης στους παρευρισκόμενους, παρουσιάζουν με τρόπο βιωματικό τις τάσεις στην εργασία, υποδεικνύουν μέσω της δικής τους ιστορίας τον τρόπο να κάνουμε την ιδέα μας πραγματικότητα.

Βασίλης Βασιλειάδης, Founder Vividvibes

«Οταν πάμε σε συνέντευξη και σκεφτούμε ποιοι είναι οι άλλοι και τι έχουν κάνει, προφανώς και μπορεί να ανησυχήσουμε ότι δεν θα πάρουμε τη θέση. Ο ετεροκαθορισμός λοιπόν είναι εξαιρετικά βλαβερός γιατί προσπαθούμε μέσω των άλλων να καταλάβουμε το ποιοι είμαστε ενώ συχνά φθάνουμε για να υιοθετούμε αξιάκα χαρακτηριστικά που δεν είναι δικά μας».

«Βρείτε ποιοι πραγματικά είστε. Και είναι μια χαρά αυτό που είστε. Αποενοχοποιείστε το και στη συνέντευξη σας, στη δουλειά σας, σε ό,τι έχετε να κάνετε αύριο, μεθαύριο, σε όλη σας τη ζωή… Προχωράτε με αυτό που είστε! Και μέσα από αυτό, παίξτε τους ρόλους που καλείστε να παίξετε».

Δημήτρης Παπαδόπουλος, ποδοσφαιριστής

«Η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό προτέρημα αν θέλεις να πετύχεις.»

Μαίρη Συνατσάκη, content creator

 «Η σημερινή εποχή απαιτεί συνεχή προσπάθεια σε όλα. Το εμπόριο στην εποχή του swipe up είναι πολύ διαφορετικό από παλιά - είναι τρομακτικό πόσο κόσμο μπορείς να φέρεις σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Αλλά αν φέρεις τον καταναλωτή στο site σου να δει το προϊόν σου και δεν του αρέσει, σας υπογράφω ότι θα φύγει και δεν θα ξανά

 «Η άνοδος στο YouTube είναι ραγδαία, ο κόσμος δίνει χρόνο σε αυτό το μέσο, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό βιντεάκι και να παρουσιάσετε το προϊόν σας, να μιλήσετε για τον χαρακτήρα της επιχείρησής σας, να έρθετε σε επαφή με το κοινό σας. Όλο αυτό θα κάνει καλό στο προϊόν σας»

Αλέξανδρος Παπαδάκης, External & Community Affairs Manager Coca Cola 3E

«Η ικανότητα να μαθαίνεις, να ξεμαθαίνεις και ξανά μαθαίνεις από την αρχή - αυτή είναι η συνταγή»

«Να κυνηγάτε τα όνειρά σας και τις ευκαιρίες που μπορεί να σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά»

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Founder & General Director της κοινωνικής επιχείρησης SCico

«Η κουλτούρα που υπήρχε παλιά ήταν ότι θα εργαστούμε πάνω σε αυτό που σπουδάσαμε, πλέον δεν ισχύει»

«Βγείτε από τη ζώνη βολής σας και το αναμενόμενο»

Στέλλα Κάσδαγλη, co founder Women On Top

«Πολλές φορές κάνουμε κάτι μόνο και μόνο για να δούμε αν τελικά μας αρέσει ή όχι. Κάνουμε μια επιλογή εργασίας, είτε μόνο για επιβίωση είτε ιδανικά για να χτίσουμε το επόμενο βήμα. Και δεν πειράζει»

«Πολλοί φοβούνται να κάνουν το πρώτο βήμα, επειδή δεν είναι σίγουροι για το τι θέλουν να κάνουν. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, η αναζήτηση του “τι είναι πραγματικά αυτό που θέλω να κάνω” να μπλοκάρει κάποιον. Ίσως χρειάζεται μερικές φορές να πάρουμε μία απόφαση που θα μας σπρώξει έστω και βίαια να κάνουμε το πρώτο βήμα, γιατί αν σταματήσουμε να κινούμαστε, δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί που θέλουμε».

Δήμητρα Γαλάνη, Τραγουδίστρια

«Η καριέρα για να γίνει πρέπει να υπάρξει πολλή εργασία. Μπαίνοντας σε μία δουλειά μπορείς να κάνεις καριέρα αν προσπαθήσεις πολύ»

«Ακόμα και σε μια προσωρινή δουλειά, πρέπει κάτι να μάθεις, γιατί αυτό μπορεί να το βρεις πιο κάτω στην επαγγελματική σου πορεία. Τίποτα δεν πάει χαμένο»

«Εμείς βάζουμε τα όρια και όχι ο εκάστοτε υπεύθυνος του Ανθρώπινου Δυναμικού που μας κάνει τη συνέντευξη για την εργασία που επιθυμούμε»

 «Πρέπει να ακούμε τα θέλω μας και να πετάξουμε τα “μη” και τα “όχι”. Να βρούμε το πού είμαστε όσο πιο δημιουργικοί γίνεται»