5 πράγματα που ίσχυαν πριν λίγα χρόνια αλλά πλέον είναι τόσο παρωχημένα και ντεμοντέ όσο το πλεκτό σεμεδάκι της γιαγιάς πάνω σε flat screen tv

1.“Ο νέος θα βγάζει φωτοτυπίες” 

Υπήρχε μια εποχή που αν ήσουν νέος σε μια εταιρεία, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων σου, θα έπρεπε να περάσεις ένα διάστημα κατά το οποίο θα έκανες περισσότερο “θελήματα” παρά κανονική δουλειά: θα έβγαζες φωτοτυπίες, θα έκανες κλασάρισμα αρχείων και θα έφτιαχνες τους καφέδες. Αυτό δεν ισχύει πια, τουλάχιστον όχι στις πιο σύγχρονες εταιρείες. Οι νέοι είναι πολύτιμοι για την επαφή τους με την τεχνολογία, για τη φρέσκια τους ματιά, για τις ιδέες τους και την όρεξή τους για μάθηση. Τους καφέδες ας τους φτιάξει ο barista, και τους κάνει και τέλειους.

2.“Μην παίζεις στα social media”

Το ότι ένας άνθρωπος μπαίνει στα social media δεν σημαίνει ότι βλέπει βίντεο με γατάκια που πέφτουν σε μπανιέρες, ή ότι παίζει Clash of Clans ή ότι τσατάρει με τους φίλους του. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι σήμερα ένα πολυεργαλείο, πολλές φορές χρήσιμο για την δουλειά μας, βοηθώντας μας να την αναπτύξουμε, να ενημερωθούμε για αυτήν, να την επικοινωνήσουμε. Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί και τα social media έχουν πάψει πια να είναι συνώνυμο του χαζολογήματος.

3.“Πόσες ώρες μένεις στο γραφείο;”

Αυτή η ερώτηση είναι τόσο πασέ, και καθόλου ενδεικτική πλέον του πόσο εργάζεσαι. Μπορεί ένας άνθρωπος να περνάει λίγες ώρες αλλά πολύ αποδοτικές στο γραφείο, ενώ κάποιος άλλος να περνάει όλη την ημέρα κάνοντας τίποτα στην ουσία. Τα τελευταία χρόνια -ευτυχώς- η απόδοση στην δουλειά μετριέται περισσότερο με τα αποτελέσματα παρά με τα ρολόγια.

4.“Ο μεγάλος καθοδηγεί, ο μικρός ακολουθεί”

Ακόμα κάτι που έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων. Φυσικά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα έχουν το σεβασμό μας για τους κόπους τους και την εμπειρία τους. Όμως μπορεί να τύχει ένας μικρότερος σε ηλικία εργαζόμενος να καθοδηγεί έναν μεγαλύτερο. Θυμήσου την Αν Χάθαγουει να καθοδηγεί τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ταινία The Intern. Θυμήσου ότι μπορεί ο manager να είναι πιο μικρός από την ομάδα του. Θυμήσου ότι πλέον μπορεί κάποιος να αλλάξει καριέρα στην πορεία της ζωής του κι έτσι να χρειαστεί mentorship από κάποιον νεαρότερό του.

5.“Αυτό ας μείνει μεταξύ μας”

Την περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια και επιτέλους έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος: μιλάμε για τη διαφάνεια, την ίση μεταχείριση, στους χώρους εργασίας. Κάποτε τα πράγματα ήταν πιο μυστικά, κάποιοι είχαν περισσότερα προνόμια, υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις στους μισθούς και κάποιοι δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες με άλλους. Πλέον όλα έρχονται λίγο πιο εύκολα στα φως, οπότε οι εταιρείες είναι πιο προσεκτικές στο να είναι δίκαιες προς όλους τους εργαζόμενούς τους. Προβλέπουμε ότι αυτό θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στα χρόνια που έρχονται, και μακάρι να επιβεβαιωθούμε*.

*Ακόμα και η πρόσφατη έρευνα του kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη Γενιά Υ, δείχνει ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Η έλλειψη δικαιοσύνης στην εργασία είναι ο Νο1 ένα λόγος για να αποφασίσει κάποιος να αποχωρήσει από τη δουλειά του. Δείτε όλη την έρευνα εδώ.

 

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com