Θεωρείται μια “SOS” ερώτηση στις συνεντεύξεις εργασίας. Μοιάζει απλή αλλά η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση μπορεί να κρύβει παγίδες. Μην πιαστείτε στη φάκα.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

«Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία, και ποια είναι τα αδύναμα ή αρνητικά σας σημεία;». Να είστε προετοιμασμένοι για αυτές τις δυο ερωτήσεις όταν πηγαίνετε σε μια συνέντευξη εργασίας. Μπορεί να μην σας κάνουν καμία από τις δύο, αλλά το να έχετε μια σωστή εικόνα για τα δικά σας strengths and weaknesses, θα σας βοηθήσει να καλιμπράρετε καλύτερα το ισοζύγιο των ικανοτήτων σας. Δεν σας κάνουν τις ερωτήσεις αυτές μόνο για να δουν πράγματι σε τι είστε ικανοί και σε τι όχι, αλλά και για να δουν σε τι πιστεύετε εσείς ότι είστε ικανοί και σε τι όχι. Να δουν δηλαδή την επαγγελματική σας εικόνα όπως προκύπτει από τον εσωτερικό σας «καθρέφτη».

Και μπορεί η ερώτηση «ποια είναι τα δυνατά σας σημεία» να είναι πιο… mainstream και απλή (θα ασχοληθούμε με αυτή σε επόμενο mini-θέμα), αλλά το ποια είναι τα αδύναμά σας σημεία πρέπει να το προετοιμάσετε λίγο καλύτερα.

Φυσικά μπορεί να θεωρείτε ότι δεν έχετε κανένα αρνητικό, ή ότι έχετε τόσα πολλά αρνητικά που καλύτερα να μην το κάνουμε θέμα. Όμως σε κάθε περίπτωση ο μελλοντικός σας εργοδότης περιμένει εκείνη τη στιγμή ένα όσο το δυνατόν πιο καλό self assessment.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλίνετε προς ηττοπαθείς δηλώσεις, και τα «δεν είμαι ποτέ συνεπής», «είμαι πολύ νευρικός», «δεν τηρώ συνήθως τα deadline» είναι πολύ κακή ιδέα να τα εκθέσετε ανερυθρίαστα. Για όλα υπάρχει τρόπος. Προετοιμάστε από πριν το τι θα πείτε: κάντε μια τίμια αξιολόγηση του εαυτού σας και μετά προσπαθήστε να διατυπώσετε τις «αδυναμίες» σας με τρόπο που να δείχνει ότι έχετε επίγνωση για τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν και ότι ήδη προσπαθείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα αν έχετε δει ότι η συνέπεια όντως σας δυσκολεύει, πείτε ότι «έχω δυσκολευτεί κάποιες φορές με τη διαχείριση χρόνου αλλά κάθε φορά που αναλαμβάνω κάτι τα πάω όλο και καλύτερα». Αντί να πείτε «Πελαγώνω εύκολα», μπορείτε πάλι να το γυρίσετε υπέρ σας. Πείτε «είδα στο παρελθόν/στην προηγούμενη δουλειά/στη Σχολή μου, ότι με κυρίευε το άγχος κάποιες φορές. Έχω αρχίσει λοιπόν με διάφορα τρικ (μικρό διάλειμμα, σωστή συνεργασία, καταγραφή καθημερινών αρμοδιοτήτων) να το μετριάζω».

Όλοι έχουμε πολλά αρνητικά. Κανείς δεν περιμένει από εσάς να είστε τέλειοι. Περιμένουν όμως από εσάς να δουν αν μπορείτε να αξιολογήσετε οι ίδιοι τον εαυτό σας και άρα:

  • αν θα είστε δεκτικοί σε αξιολόγηση από άλλους στο μέλλον (συνεργάτες, εργοδότη κλπ)
  • αν γνωρίζοντας τις αδυναμίες σας προσπαθείτε να μην τις αφήσετε να σας καταβάλλουν
  • αν έχετε ικανότητες αυτο-διαχείρισης

Αποδείξτε τους ότι έχετε όλα τα παραπάνω.

Extra tips:

-περιοριστείτε σε δύο ή τρεις αδυναμίες. Συνήθως αρκούν.

-προτιμήστε αδυναμίες που δεν επηρεάζουν άμεσα τη δουλειά που διεκδικείτε: δηλαδή αν διεκδικείτε μια θέση προγραμματιστή, μην απαριθμήσετε όλες τις αδυναμίες σας στη δημιουργία κώδικα.

-αποφύγετε το να πείτε «είμαι τελειομανής» ως απάντηση. Το έχουν ακούσει πολλές φορές και δεν εκτιμάται ιδιαιτέρως. Αντί αυτού μπορείτε να πείτε «εστιάζω μερικές φορές σε επουσιώδεις λεπτομέρειες: αν όμως ξέρω από πριν τι θεωρεί η ομάδα σημαντικό θα εστιάσω σε αυτό».

-τέλος, μην ρίξετε το φταίξιμο σε άλλους. Μην πείτε για παράδειγμα «είμαι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους γιατί δεν μου έχουν φερθεί καλά».

Image source: FabrikaSimf, Shutterstock.com

Σχετικά άρθρα:
Mη φοβού…!
Έτσι θα προετοιμαστείτε καταλλήλως για μια συνέντευξη εργασίας
Συνέντευξη μέσω Skype? Κανένα πρόβλημα!