Μια φορά και έναν καιρό το 9 - 5 ήταν το σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας  - όχι πια. Αραγε η αλλαγή, έγινε για καλό ή για κακό;

Η έρευνα του CareerBuilder μας έρχεται από την Αμερική και την ξεφυλλίζουμε για να δούμε τις μετατροπές και τη νέα φιλοσοφία που αφορά τα ωράρια και, ναι, συναντάμε πολλές ομοιότητες με τις συνθήκες στην Ελλάδα.

Σχετικά με την ισχύ του κυρίαρχου μοντέλου της δουλειάς μιας ημέρας (9-5) οι εργαζόμενοι που ρωτήθηκαν, ξεκαθάρισαν αρκετά το τοπίο. Το 73% των εργαζομένων στην Ουάσινγκτον θεωρεί ότι οι παραδοσιακές εργάσιμες μέρες είναι παρελθόν. Αυτό συμπορεύεται με το 68% στη Βοστώνη και το Λος Άντζελες, και το 66% στη Νέα Υόρκη.
Συνολικά, περισσότεροι από 3 στους 5 εργαζόμενους λένε ότι η παραδοσιακή εργάσιμη ημέρα είναι μια ιδέα που ανήκει στο παρελθόν, κάτι που τηρήθηκε από τις ηλικίες 45-54 σε ποσοστό 68%.

Η εργασιακή ημέρα δεν τελειώνει όταν φεύγουμε από το γραφείο.

Ας έχουμε όμως στον νου μας πως πάνω από τους μισούς ανθρώπους συνεχίζουν να εργάζονται και εκτός γραφείου. Τα νούμερα «μίλησαν» και δίνουν την πρωτιά στους άντρες με 53% ενώ το ποσοστό πέφτει στο 43% στις γυναίκες. Παράλληλα, δεν σταματά ούτε η επικοινωνία - περίπου το 52% ελέγχει και απαντά στα επαγγελματικά του emails πολλές ώρες μετά το γραφείο.

Πώς κάνεις το ευέλικτο ωράριο να «δουλέψει» υπέρ σου.

Αν έχουμε λοιπόν και εμείς ένα ευέλικτο ωράριο, αρχικά ας το αντιμετωπίσουμε ως πολυτέλεια.

Υπάρχουν τρεις απλές στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να σχεδιάσουμε ορθά και αποτελεσματικά την επαγγελματική μας ζωή ώστε και να ολοκληρώνουμε τα σχέδια μας και στο τέλος της ημέρας να έχουμε καταφέρει μια κάποια ισορροπία εργασίας-ζωής:

Μαθαίνουμε τους κανόνες: Ακόμη και σε ένα ευέλικτο περιβάλλον, υπάρχουν κανόνες. Μπορεί να έχουμε την ελευθερία να πάμε και να φύγουμε από το γραφείο μας ό,τι ώρα επιθυμούμε, είναι όμως κάποιες  ώρες που ο εργοδότης μας αναμένει ότι θα είμαστε εκεί. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τι περιμένουν οι άλλοι από εμάς και ποια είναι τα όρια μας για να είναι όλοι ευχαριστημένοι - και εμείς.

Σωστός συνεργατικός προγραμματισμός:  H ομάδα μας είναι μια καλοδουλεμένη μηχανή! Αυτό, όταν συμβαίνει, προκύπτει από τη σωστή και διαρκή ενημέρωση και την καλή επικοινωνία που έχουμε με τους συναδέλφους μας. Αναμφισβήτητα πρέπει να ενημερώνουμε τακτικά για το πρόγραμμα των εργασιών μας, το οποίο και  διαμορφώνουμε ανάλογα με τις ανάγκες των συνεργατών μας. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν σωστά οι προτεραιότητες και οι εργασίες προχωρούν χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Σε προτεραιότητα πάντα αυτά που πρέπει πραγματικά να παραδοθούν πρώτα: Είναι σημαντικό να σεβόμαστε το επείγον κομμάτι μίας εργασίας που μας έχει δοθεί και το deadline στο οποίο πρέπει να την παραδώσουμε. Απολαμβάνεις καλύτερα την ελευθερία σου –και περισσότερη- όταν ο προϊστάμενός σου γνωρίζει ότι το project που σου έχει αναθέσει θα παραδοθεί στην ώρα του και όπως πρέπει.

Πηγή: https://www.careerbuilder.com/advice/flex-schedules-the-future

Της Μίας Κόλλια

Main photo: www.shutterstock.com