Έχεις διεύθυνση mail που δεν είναι και πολύ… επαγγελματική; Μπορείς να μεταφέρεις όλα σου τα αρχεία, τα mail και τις επαφές στη νέα σου, απολύτως επαγγελματική διεύθυνση.

Βλέπουμε πολλές φορές να μας έρχονται mail από υποψηφίους, από διευθύνσεις όπως aekara21@yahoo.com ή mariametakitrina@gmail.com ή johncorleone@hotmail.com. Επειδή σίγουρα μια τέτοια διεύθυνση έχει πλάκα, αλλά επίσης σίγουρα δεν σε βοηθά να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα με την σοβαρότητα που θέλεις, σκεφτήκαμε να σου φτιάξουμε το πιο σύντομο και εύκολο tutorial, για να δώσεις καθαρά επαγγελματική υπόσταση στο mail σου. Και το καλύτερο; Χωρίς να χάσεις κανένα αρχείο, κανένα mail από τα παλιά σου και καμία επαφή.

  1. Φτιάξε έναν καθαρό, καινούργιο λογαριασμό mail σε όποιο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θες. Π.χ. αν θες έναν λογαριασμό gmail της Google μπες εδώ.
  2. Βάλε ως όνομα χρήστη το όνομά σου μαζί με το επίθετό σου, π.χ. giorgoskarras@gmail.com ή g.karras@gmail.com. Αν δεις ότι είναι κατειλημμένος ο λογαριασμός από κάποιον άλλο (όπως σε περίπτωση συνωνυμίας), κάνε μικροαλλαγές μέχρι να βρεις ελεύθερο όνομα π.χ. g_karras ή gio_karras κλπ.
  3. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις του παλιού σου λογαριασμού και βρες την επιλογή «Προώθηση/POP/IMAP». Πρώτον βεβαιώσου ότι είναι τικαρισμένη η επιλογή «Ενεργοποίηση POP για όλα τα μηνύματα». Δεύτερον, πρόσθεσε την καινούργια σου διεύθυνση. Από εκεί επίλεξε να σου προωθεί ο παλιός λογαριασμός όλα τα μηνύματα που έρχονται, στον καινούργιο. Tip: επίλεξε επίσης να μην κρατάει copy ο παλιός λογαριασμός. Δεν χρειάζεσαι να έχεις το ίδιο μήνυμα δυο φορές, και στο παλιό και στο νέο mail.
  4. Πολύ ωραία. Αλλά τι γίνεται με τις τόσες επαφές και τα παλιά σου μηνύματα; Δεν τα θες και στον νέο σου λογαριασμό; Τα θες. Οπότε: Μπαίνεις στις Ρυθμίσεις του νέου σου λογαριασμού. Μπαίνεις στην καρτέλα «Λογαριασμοί». Πατάς «Έλεγχος αλληλογραφίας από άλλους λογαριασμούς». Γράφεις τη διεύθυνση του νέου σου ηλ. ταχυδρομείου. Ακολουθείς τις οδηγίες. Και είσαι έτοιμος. Δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να ασχοληθεί με τον παλιό σου mail vasiliastiszouglas@mail.com.
  5. Extra tip: Στο νέο σου mail φτιάξε και μια επαγγελματική υπογραφή. Στις Ρυθμίσεις πας στην καρτέλα «Γενικά» και βρίσκεις τη επιλογή «Υπογραφή». Βάλε ως υπογραφή το πλήρες ονοματεπώνυμό σου, την ιδιότητα/επάγγελμά σου, μια ταχυδρομική διεύθυνσή σου (την έδρα σου) και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com