Όπως λοιπόν ανέφερα σχετικά με την παθητική στάση στο Α’ Μέρος του άρθρου, ειδικά τώρα δεν είναι η στιγμή να καταθέσετε τα όπλα, αλλά να…

…τα δώσετε όλα και να νικήσουμε το θεριό. Ξεχάστε την παθητική στάση που κρατούσατε μέχρι σήμερα και μπείτε στη διαδικασία να κάνετε ερωτήσεις, να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες, να αποδείξετε ότι «διαβάσατε το μάθημά σας» κι ότι ήρθατε έτοιμοι να επιλύσετε κι εσείς τα κενά και τις απορίες σας. Γίνετε ο Recruiter στη θέση του Recruiter. Φυσικά, μια τέτοια στάση θέλει μέτρο, οργάνωση και διπλωματία. Ποτέ όμως αλαζονεία. Ενδείκνυται, επιπλέον, να έχετε ένα μικρό σημειωματάριο για να κρατήσετε 2-3 σημειώσεις. Αποδεικνύει το ζήλο σας, θα σας βοηθήσει αργότερα στην απόφασή σας και σίγουρα θα σας δώσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και σημείο-μοχλό που θα έχετε στη διάθεσή σας να αναφέρετε σε μια ευχαριστήρια επιστολή/μήνυμα που μπορείτε να στείλετε τις επόμενες 1-2 ημέρες.

Επιθετική Στάση

Τα λέω παραπάνω αλλά δεν με ακούτε. Μα είναι δυνατόν να μην μπορείτε να κρατήσετε ισορροπίες; Είπαμε, θέλει διπλωματία η υπόθεση, αλλά ειλικρίνεια και ταπεινότητα πάνω απ΄όλα. Ναι μεν, να έχετε συλλέξει τις ερωτήσεις σας, να θέλετε να αναδείξετε τον χαρακτήρα σας και την άποψή σας. Δεν νομίζετε όμως ότι ως «φιλοξενούμενος», πρέπει να σεβαστείτε τα όρια και την κουλτούρα του «οικοδεσπότη»; Σύμφωνοι, θα έχετε ρόλο, αλλά μην το παρακάνετε και επισκιάσετε τον recruiter – δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Αυτό θα αποδείκνυε ότι είστε πολύ δύσκολος προς διαχείριση ως εργαζόμενος. Αν από την πρώτη στιγμή δίνετε τέτοια εντύπωση, τι να σκεφτεί ο άνθρωπος για το διάστημα όπου θα έχουν περάσει μερικοί μήνες και θα έχετε εξοικειωθεί με το περιβάλλον και το αντικείμενό σας; Είναι αντιληπτό ότι μια το τρακ, μια εγώ που σας προτείνω να είστε έτσι αλλά όχι αλλιώς… Το ζητούμενο είναι να είστε εσείς, ο εαυτός σας, αλλά με τρόπους και συμπεριφορές ισορροπημένου υποψηφίου. Προσοχή επίσης, μην τον διακόπτετε (ακόμα κι αν ο ίδιος το κάνει), μην του απευθύνεστε με το καλημέρα σας στον ενικό (εκτός αν σας το προτείνει), και κυρίως μην μιλάτε πάνω από τη φωνή του.

Με το πάθος τι γίνεται;

Το θέμα δεν είναι να δώσετε την εντύπωση ότι ψάχνετε γενικά για εργασία. Αλλά να έχετε σημαντικό λόγο και στοχευμένα επιχειρήματα του γιατί θέλετε αυτήν την συγκεκριμένη θέση εργασίας. Το ΓΙΑΤΙ θα είναι ο οδηγός σας. Σκεφτείτε και καταγράψτε τους πραγματικούς λόγους σας, τι σας έχει κερδίσει, για ποιο λόγο την ξεχωρίζετε από άλλες θέσεις εταιρειών και πάνω απ’ όλα, γιατί εσείς είστε «ο πιο δυνατός κρίκος»! Διεκδικήστε τη θέση που επιθυμείτε και πιστεύετε ότι σας αξίζει. Αυτό θα φανεί κι από το follow-up που θα κάνετε μετά από μερικές ημέρες για να μάθετε το status της υποψηφιότητάς σας. Προσοχή μόνο μην πιέσετε καταστάσεις, αποστέλλοντας παραπάνω από μία υπενθύμιση ή καλώντας παραπάνω από μία φορές.

«Με την πρώτη ματιά»… όλα πήγαν χάλια.

Η πρώτη επαφή με τα μάτια είναι πολύ σημαντική. Δώστε την απαραίτητη σημασία και δείξτε στον συνομιλητή σας, αρχικά ότι…

[…η συνέχεια στο επόμενο newsletter]

Της Έθελ Αγγελάτου

Copyright: www.shutterstock.com